Text block anstat einzeltext für einen Email schreiber

  • Hallo

    Ich habe folgendes Problem.
    Ich habe hier ein Programm das mir automatisch eine E-Mail erstellt.

    Leider muss ich immer Name, Adresse , Ort und Telefonnummer einzeln eingeben.
    Da ich diese aus der Quelle als block kopieren kann und zwar so:


    Name
    Strasse
    Ort PLZ
    Land
    Tel


    Suche ich nach einem weg wie ich das in einem Feld auf einmal eingeben kann mit copy + paste
    aber so dass es immernoch in der Mail richtig geschrieben wird.

    Kann mir hier einer helfen? Oder ist es gar nicht möglich?


    Spoiler anzeigen
    [autoit]

    #include <GUIConstantsEx.au3>
    #include <Word.au3>
    #include <outlook.au3>

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    $currentDate = @YEAR & @MON & @MDAY
    If $currentDate > 20130601 Then
    MsgBox(0, "", "Test tijd is afgelopen. Neen contact op met Marcel Siefert JDC7MMS")
    Exit
    EndIf

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    Global $vSig = "Peter Reimsch" & @CR & "Service" & @CR & "Deutschland Inc. & Co. OHG" & @CR & @CR & "Di / PSC " & @CR
    Global $sTOSend
    Global Const $mainDir = 'Daten'
    Global Const $Name = 'Marcel'
    Dim $inputArray[20]
    Dim $inputReadArray[20]
    Dim $cBoxArray[43]

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    Dim $cBoxStringInsert[43]
    $cBoxStringInsert[1] = "Voor een uitlevering hebben wij een geldige ontvanger Telefoonnummer nodig." & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[2] = "Voor een uitlevering hebben wij een Telefoonnummer en een volledige contactnaam van u ontvanger nodig." & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[3] = "Het ontvanger bedrijf weigert de ontvangst van u zending zonder een volledige contactnaam van u ontvanger." & @CR & "Wij willen u vriendelijk vragen ons een volledige ontvanger contactnaam als antwoord op deze" & @CR & "E-mail door te sturen " & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[4] = "U ontvanger ( Naam van de ontvanger ) is binnen het bedrijf onbekend." & @CR & "Wij willen u vriendelijk vragen ons een alternatief contactnaam door te" & @CR & "Geven of alternatief rechtstreekse contactgegevens van ( Naam )." & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[5] = "Het aangegeven ontvanger adres en telefoonnummer is niet juist. " & @CR & @CR & "Wij hebben voor een uitlevering een volledige ontvanger adres en een geldig telefoonnummer" & @CR & "Van u ontvanger nodig. " & @CR & @CR & "Ik wil u vriendelijk vragen ons deze als antwoord op dit email door te sturen. " & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[6] = "Voor een uitlevering van u zending hebben wij een alternatief telefoonnummer of een" & @CR & "Geldig e-mailadres van de ontvanger nodig." & @CR & @CR & "Het aangegeven telefoonnummer is niet juist of word niet beantwoord" & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[7] = "Wij hebben de zending meerdere keren aangeleverd maar de ontvanger is niet aan te treffen en is " & @CR & "Telefonisch niet te bereiken. " & @CR & @CR & "Wij hebben een aanwijzing nodig wat wij verder met u zending moeten doen " & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[8] = "U ontvanger weigert de douane inklaring van u zending wij moeten weten wat wij met u zending moeten doen." & @CR & @CR & "Wij hebben tot uiterlijk ( DATUM ) een beslissing nodig anders word de zending van de douane in beslag genomen" & @CR & "En een terug sturen is niet meer mogelijk." & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[9] = "U ontvanger is meerdere keren van de douane gecontacteerd van wegen de inklaring van u zending." & @CR & "Helaas heeft de ontvanger tot vandaag nog niet gereageerd en de zending ingeklaard." & @CR & "De douane laat vragen of u een keer in contact kunt gaan met u ontvanger om er een beetje druk achter te zetten" & @CR & "Zo dat deze de inklaring van u zending beëindigt?" & @CR & @CR & "Wij willen u vriendelijk vragen deze zending via het track and trace op http://www.ups.com te volgen." & @CR & "Als u ontvanger de zending niet tot uiterlijk ( DATUM ) Heeft ingeklaard word deze van de douane in beslag" & @CR & "Genomen en een inklaring/uitlevering is niet meer langer mogelijk." & @CR & @CR & "Wij willen u vragen ons voor afloop van de douane deadline een aanwijzing te geven wat wij verder met" & @CR & "U zending moeten doen." & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[10] = "Wij hebben voor de douane inklaring van u een factuur nodig met een Engelse Goederenbeschrijving" & @CR & "Van alle goederen binnen de zendingen en met een aangifte van een warde per artikel." & @CR & @CR & "Ik wil u vriendelijk vragen mij deze als PDF door te sturen." & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[11] = "Volgens de actuele wetgeving van Rusland is het niet mogelijk voor privépersonen" & @CR & "Douane plichtige zendingen te ontvangen dit geld ook voor zendingen aan een bedrijf" & @CR & "die door een privé persoon betaald zijn." & @CR & @CR & "In dit geval moeten wij volgens de wetgeving van Rusland u zending aan u terug sturen." & @CR & "Het is helaas niet mogelijk voor u afstand te nemen van deze zending. Niet ingeklaarde" & @CR & "Zendingen moeten terug naar de afzender." & @CR & @CR & "U zending wordt nog tot DATUM van de douane gehouden na afloop van dit datum word " & @CR & "Deze zending aan u terug gestuurd." & @CR & @CR & "Als u de Zending voor DATUM terug wilt hebben vragen wij u dit als antwoord op deze" & @CR & " E-mail te bevestigen." & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[12] = "U ontvanger zit in een gebit die niet bij het uitlevering gebit van UPS hordt." & @CR & @CR & "Wij hebben een geldig ontvanger telefoonnummer nodig om een afhaling van u" & @CR & "Zending met de ontvanger te kunnen regelen." & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[13] = "U zending is van de douane gestopt. Een inklaring van Chemische-, Cosmetica-, Pulver-,en" & @CR & "Vloeistoffen is voor UPS transporten niet mogelijk in Rusland. Deze form van producten onderliggen" & @CR & "Bij de import een Epidemiological Control. Deze service kan volgens de wetgeving van Rusland door " & @CR & "UPS niet worden aangeboden." & @CR & @CR & "Wij hebben in dit geval geen andere mogelijkheid als deze zending aan u terug te sturen. " & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[14] = "U ontvanger weigert de betaling van de douanekosten in hoogte van. " & @CR & @CR & "Wij hebben een aanwijzing nodig wat wij verder met u zending moeten doen. " & @CR & @CR & "Als u deze kosten voor u ontvanger wilt overnemen vragen wij u vriendelijk dit in Engels taal" & @CR & "Onder aangifte van het Trackingnummer en u accountnummer als antwoord op deze Email" & @CR & "Te bevestigen." & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[15] = "U ontvanger weigert de betaling van de transportkosten in hoogte van." & @CR & @CR & "Wij hebben een aanwijzing nodig wat wij verder met u zending moeten doen. " & @CR & @CR & "Als u deze kosten voor u ontvanger wilt overnemen vragen wij u vriendelijk dit in Engels taal" & @CR & "Onder aangifte van het Trackingnummer en u accountnummer als antwoord op deze Email" & @CR & "Te bevestigen." & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[16] = "U ontvanger weigert de betaling van de douanekosten in hoogte van (KOSTEN )." & @CR & @CR & "Wij hebben een aanwijzing nodig wat wij verder met u zending moeten doen. " & @CR & @CR & "Als u deze kosten voor u ontvanger wilt overnemen vragen wij u vriendelijk dit in Engels taal" & @CR & "Onder aangifte van het Trackingnummer en u accountnummer als antwoord op deze Email" & @CR & "Te bevestigen." & @CR & @CR & "Wij hebben hier tot uiterlijk ( Datum ) een aanwijzing van u nodig wat er verder met u zending moet gebeuren." & @CR & "Als er tot dit datum geen beslissing is genomen en de ontvanger de zending niet betaald heeft wordt deze zening" & @CR & "Van de douane in beslag genomen en alle aan gevallen kosten worden aan u terug gefactureerd." & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[17] = "U ontvanger is meerdere keren van de douane gecontacteerd met de vraag de douane inklaring" & @CR & "Van u zending door te voeren. U ontvanger heeft tot vandaag de benodigde documenten voor de" & @CR & "Inklaring nog niet bij gebracht en zo mee is het niet mogelijk u zending in te klaren. " & @CR & @CR & "Volgend de wetgeving van de Braziliaanse FDA moet u ontvanger de zending tot uiterlijk 45 dagen" & @CR & "Naar de importdatum hebben ingeklaard. Als de ontvanger dit niet binnen de douane deadline " & @CR & "Voleinding wordt deze zending van de douane kosten plichtig aan u terug gestuurd. " & @CR & @CR & "Wij vragen u hierbij rekening te houden dat alle aangevallen kosten en de brekende douane kosten" & @CR & "In dit geval van de douane aan u terug worden gefactureerd. " & @CR & @CR & "Om dit te voorkommen willen wij u vragen met u ontvanger in contact te gaan en erop in" & @CR & "Te werken dat hij de douane inklaring beëindigt. " & @CR & @CR & "Als u de zending door de douane vernietigt wilt hebben om verdere kosten te voorkommen" & @CR & "Wil ik u vragen dit als Antwoord op deze" & @CR & "E-mail te bevestigen." & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[18] = "Om u zending terug te kunnen sturen hebben wij van u een brief nodig in Engelse taal " & @CR & "Waarin u aanvraagt de zending aan u terug te sturen en de confirmatie de kosten voor het" & @CR & "Terug sturen te accepteren onder aangifte van u UPS klantennummer. " & @CR & @CR & "Deze brief moet geprint zijn op bedrijf briefpapier en met een stempel en handtekening " & @CR & "Voorzien zijn " & @CR & @CR & " Ik wil u vriendelijk vragen mij deze als PDF door te sturen. " & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[19] = "Voor het terug sturen van u zending van uit de douane in Shanghai vraagt de douane om " & @CR & " de volgende documenten. " & @CR & @CR & "Een brief in Engelse taal gericht aan de douane in Shanghai ( Dear China Customs ) Alstublieft geen " & @CR & "Andere aanreden gebruiken. Deze brief moet de volgende inhout hebben: " & @CR & @CR & "1 De aanvraag de zending naar u terug te sturen. " & @CR & @CR & "2 Een reden waarom deze zending aan u terug gestuurd moet worden. Hier bestaan alleen 3 redenen" & @CR & " Die van de douane geaccepteerd worden. 1 foute goederen 2 foute ontvanger 3 ontbrekende " & @CR & "documenten. " & @CR & @CR & "3 de confirmatie dat u garant staat voor de retour kosten met aangifte van u UPS accountnummer. " & @CR & @CR & "Als u reden een foutieve ontvanger is moet u in de brief aangeven waar u de zending naartoe gestuurd " & @CR & "Hebt en waar de zending naartoe hat moeten gestuurd worden. Hierbij moet u van de juiste en " & @CR & "De foutieve ontvanger het volledige adres aangeven. " & @CR & @CR & " Als u reden foutieve goederen is moet u aangeven welke goederen u hebt gestuurd en welke" & @CR & "Goederen hadden moeten gestuurd worden. " & @CR & @CR & "Bij foutieve goederen of ontvanger ijst de douane een kopie van het origineel koopcontract " & @CR & "Gestempeld en getekend van afzender en ontvanger waarin te zien is dat het aan gegeven reden " & @CR & "Werkelijk juist is. Verder ijst de douane de volledige E-mail communicatie tussen de afzender en " & @CR & " De ontvanger over dit probleem " & @CR & @CR & "Als u redenen ontbrekende documenten is moet u in de brief de naam aangeven van het document " & @CR & "Aangeven wat niet bijgebracht kan worden. In dit geval word er geen contract en email communicatie " & @CR & "Van de douane verijsd." & @CR & @CR & "De douane vraagt aan u ontvanger ook om exact de zelfde verklaring. Ik wil u vragen zich met u" & @CR & "Ontvanger afspreken zo dat hij ook de zelfde redenen opgeeft als u. " & @CR & @CR & "Als het niet mogelijk is alle gevraagde documenten bij te brengen van u en de ontvanger word " & @CR & "Een terug sturen van de douane niet toe gestaan en de zending word van de douane in beslag " & @CR & @CR & "Genomen en een terug sturen is dan niet meer mogelijk. " & @CR & @CR & "Ik wil u vriendelijk vragen mij de gevraagde documenten als PDF door te sturen." & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[20] = "U ontvanger heeft bij de douane aan gegeven dat het factuur van u niet juiste is. " & @CR & "Wij hebben het juiste factuur nodig en een uitlegbrief in Engelse taal waarin verklaard woord " & @CR & "Waarom de factuur verandert moet worden en hoe de fout is ontstaan. Verder moet aan gevraagd " & @CR & "Worden aan de douane de nieuwe factuur te accepteren " & @CR & @CR & "Ik wil u vriendelijk vragen ons het nieuwe factuur en de brief in PDF form als antwoord op deze mail " & @CR & "Door te sturen " & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[21] = "U ontvanger weigert de douane inklaring van u zending wij moeten weten wat wij met u zending moeten doen." & @CR & @CR & "Wij hebben tot uiterlijk DATUM een beslissing nodig anders word de zending van de douane in beslag genomen" & @CR & "En een terug sturen is niet meer mogelijk." & @CR & @CR & "Voor het geval dat de zending retour moet gestuurd worden vraag ik u ermee rekening te houden dat boven op de" & @CR & "Retour kosten nog douane bewerking kosten in hoogte van 250 USD bij komen." & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[22] = "U ontvanger heeft aangegeven dat in pakt niet de juiste goederen zitten." & @CR & "Om deze reden heeft hij de ontvangst van u zending geweigerd." & @CR & " Wij hebben hier een aanwijzing van u nodig wat wij verder met u zending moeten doen." & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[23] = "U ontvanger is niet in bezit van een geldig import vergunning." & @CR & "Een douane inklaring zonder import vergunning is niet mogelijk." & @CR & @CR & "Wij willen u vriendelijk om een aanwijzing vragen wat wij verder met u zending moeten doen?" & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[24] = "U ontvanger is niet in bezit van een geldig douane registratie." & @CR & "Een inklaring van uw zending is zo mee voor u ontvanger niet mogelijk." & @CR & @CR & "Volgens de wetgeving van de Ukraine moeten wij deze zending terug sturen aan u." & @CR & "Da een vernietiging van de goederen of het veranderen van de ontvanger niet mogelijk is." & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[25] = "Wij hebben een informatie van de douane in Israël ontvangen dat u zending" & @CR & "Zonder het originele factuur in Israël is aan gekomen." & @CR & @CR & "Da een inklaring zonder deze niet mogelijk is en deze tijdens de transport" & @CR & "Verdwenen is willen wij u vriendelijk vragen een nieuwe originele factuur op" & @CR & "Kosten van UPS direct aan onze vestiging in Israël te sturen." & @CR & @CR & "Adres:" & @CR & @CR & "UPS Israel" & @CR & "Attn: Importbrokerrage" & @CR & "6 Hayarkon St." & @CR & "Bnei Brak 51261 IL" & @CR & @CR & "Voor het verzenden willen wij u vragen te controleren of de Export declaratie en" & @CR & "alle benodigde gegevens op het factuur vermeld staan da wij in dit geval alen de" & @CR & "kosten voor 1 vervangende zending kunnen accepteren." & @CR & @CR & @CR & "Verzend instructie:" & @CR & @CR & "Om deze zending op onze Kosten te kunnen versturen willen wij u vragen" & @CR & "Deze zending aan te melden met de Optie betaling derde gebruiken." & @CR & @CR & "Het betalende account nummer is (Accountnummer ) UPS ( Land )" & @CR & @CR & "Belangrijk voor ons om de koste te kunnen accepteren en een terug belasting aan u te" & @CR & "Voorkomen is dat u in het referentie veld 1 het trackingnummer van de originele zending invult" & @CR & "War voor deze factuur is bestemd is en in referentie veld 2 mijn naam deze kunt u onder in mijn" & @CR & "Signatuur zien." & @CR & @CR & "Verder willen wij u vragen als u de zending hebt opgestuurd het trackingnummer van de envelop" & @CR & "Als antwoord op deze E-mail aan ons door te sturen." & @CR & @CR & "Ons excuses voor u ongemak" & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[26] = "U factuur wordt van de douane in Israël niet aan Herkend." & @CR & "Op u factuur ontbreekt het Standard Declaration ." & @CR & "Zou u zo vriendelijk willen zij en zo snel mogelijk een nieuwe" & @CR & "Originele factuur te sturen aan:" & @CR & @CR & "UPS Israel" & @CR & "Attn: Importbrokerrage" & @CR & "6 Hayarkon St." & @CR & "Bnei Brak 51261 IL" & @CR & @CR & "In de aanhang fint u het Standard Declaration zo als het van de douane" & @CR & "Gevraagd wordt" & @CR & @CR & "Wij willen u vriendelijk vragen ons als antwoord op dit mail het trackingnummer" & @CR & "Door te geven van de envelop waarin het nieuwe factuur word verstuurd." & @CR & @CR
    $cBoxStringInsert[27] = "U"
    $cBoxStringInsert[28] = "U"
    $cBoxStringInsert[29] = "U"
    $cBoxStringInsert[30] = "U"
    $cBoxStringInsert[31] = "U"
    $cBoxStringInsert[32] = "U"
    $cBoxStringInsert[33] = "U"
    $cBoxStringInsert[34] = "U"
    $cBoxStringInsert[35] = "U"
    $cBoxStringInsert[36] = "U"
    $cBoxStringInsert[37] = "U"
    $cBoxStringInsert[38] = "U"
    $cBoxStringInsert[39] = "U"
    $cBoxStringInsert[40] = "U"
    $cBoxStringInsert[41] = "U"
    $cBoxStringInsert[42] = "U"

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit][/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    Dim $cBoxString[43]
    $cBoxString[1] = "Ontbrekende Telefonnummer"
    $cBoxString[2] = "Ontbrekend Tel.en contactnaam"
    $cBoxString[3] = "Ontvanger Contactnaam"
    $cBoxString[4] = "Ontvanger in bedrijf onbekend"
    $cBoxString[5] = "Adres en Tel fout"
    $cBoxString[6] = "Alternatieve nummer"
    $cBoxString[7] = "3x Not in Tel niet beantwoord"
    $cBoxString[8] = "Inklaring geweigerd"
    $cBoxString[9] = "Push Douane inklaring"
    $cBoxString[10] = "Ontbrekende factuur"
    $cBoxString[11] = "RU Privézendingen"
    $cBoxString[12] = "RU Unserved Area, Need Tel"
    $cBoxString[13] = "RU Chemische producten"
    $cBoxString[14] = "D/T geweigerd"
    $cBoxString[15] = "F/C geweigerd"
    $cBoxString[16] = "BR D/T geweigerd"
    $cBoxString[17] = "BR Niet ingeklaard FDA"
    $cBoxString[18] = "RTS niet Shanghai"
    $cBoxString[19] = "RTS Shanghai"
    $cBoxString[20] = "Factuur verandering"
    $cBoxString[21] = "TR Inklaring geweigerd"
    $cBoxString[22] = "Foute goederen "
    $cBoxString[23] = "Geen Import vergunning"
    $cBoxString[24] = "UA Geen import registratie"
    $cBoxString[25] = "IL Originele factuur kwijt UPS Fout"
    $cBoxString[26] = "IL Exp Decl Ontbreekt"
    $cBoxString[27] = "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"
    $cBoxString[28] = "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"
    $cBoxString[29] = "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"
    $cBoxString[30] = "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"
    $cBoxString[31] = "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"
    $cBoxString[32] = "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"
    $cBoxString[33] = "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"
    $cBoxString[34] = "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"
    $cBoxString[35] = "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"
    $cBoxString[36] = "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"
    $cBoxString[37] = "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"
    $cBoxString[38] = "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"
    $cBoxString[39] = "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"
    $cBoxString[40] = "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"
    $cBoxString[41] = "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"
    $cBoxString[42] = "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit][/autoit] [autoit][/autoit] [autoit][/autoit] [autoit][/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    #region ### START Koda GUI section ### Form=

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    $Form1 = GUICreate("Test Version NOE3BXA - E-mail writer © by Marcel Siefert - Jdc7mms", 816, 800)

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    $Group1 = GUICtrlCreateGroup("", 32, 16, 757, 153) ; Rand um die basis daten
    $Label1 = GUICtrlCreateLabel("Trackingnummer:", 40, 39, 83, 17)
    $Label2 = GUICtrlCreateLabel("Name:", 40, 64, 83, 17)
    $Label3 = GUICtrlCreateLabel("Adresse:", 40, 89, 83, 17)
    $Label4 = GUICtrlCreateLabel("Ort / Plz:", 40, 115, 83, 17)
    $Label5 = GUICtrlCreateLabel("Telefon:", 40, 140, 83, 17)
    $Label6 = GUICtrlCreateLabel("Faxnummer", 300, 39, 99, 17)
    $Label7 = GUICtrlCreateLabel("Kosten", 300, 64, 75, 17)
    $Label8 = GUICtrlCreateLabel("Account", 300, 89, 75, 17)
    $Label9 = GUICtrlCreateLabel("Emailadresse", 300, 115, 102, 17)
    $Label11 = GUICtrlCreateLabel("Bearbeitername", 300, 140, 102, 17)
    $Button6 = GUICtrlCreateButton("Neu", 560, 39, 102, 20)
    $Button7 = GUICtrlCreateButton("Laden", 560, 60, 102, 20)
    $Button8 = GUICtrlCreateButton("Speichern", 560, 80, 102, 20)
    GUICtrlCreateGroup("", -99, -99, 1, 1)

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    $Group2 = GUICtrlCreateGroup("", 32, 176, 757, 530) ; rand um die begründung
    GUICtrlCreateGroup("", -99, -99, 1, 1)
    $Group3 = GUICtrlCreateGroup("", 32, 744, 857, 41); rand um das przess fenster
    $Button3 = GUICtrlCreateButton("Erstellen", 150, 757, 110, 20)
    $Button4 = GUICtrlCreateButton("Mail", 300, 757, 110, 20)
    $Button5 = GUICtrlCreateButton("Exit", 450, 757, 110, 20)
    $Group3 = GUICtrlCreateGroup("", 40, 710, 740, 30) ; rand um die buttons
    $label10 = GUICtrlCreateLabel("", 60, 722, 600, 15) ;text nach unten verschieben für prozess
    $progress = GUICtrlCreateProgress(130, 520, 640, 15)
    GUICtrlSetState(-1, $GUI_HIDE)
    GUICtrlSetColor(-1, 0xff0000) ; Red
    GUICtrlCreateGroup("", -99, -99, 1, 1)
    GUICtrlCreateGroup("", -99, -99, 1, 1)
    _create_input()
    _create_cBox()
    GUISetState(@SW_SHOW)

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    If Not FileExists(@ScriptDir & '\' & $mainDir) Then
    DirCreate(@ScriptDir & '\' & $mainDir)
    EndIf

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    #endregion ### END Koda GUI section ###

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    While 1
    $nMsg = GUIGetMsg()
    Switch $nMsg
    Case $GUI_EVENT_CLOSE, $Button5
    Exit
    Case $Button6
    _clear_input()
    Case $Button3
    $sText = _create_text()
    _create_word2003($sText)
    Case $Button4
    $textString = _create_text()
    _create_Mail($textString)
    Case $Button7
    _load_user()
    Case $Button8
    _save_user()

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    EndSwitch
    WEnd

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    Func _load_user()
    $read = IniRead(@ScriptDir & '\' & $mainDir & '\' & "Kundendaten.ini", "KundenAccount", GUICtrlRead($inputArray[8]), "")
    GUICtrlSetData($inputArray[9], $read)
    GUICtrlSetData($label10, "Kundendaten geladen...")
    EndFunc ;==>_load_user

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    Func _save_user()
    IniWrite(@ScriptDir & '\' & $mainDir & '\' & "Kundendaten.ini", "KundenAccount", GUICtrlRead($inputArray[8]), GUICtrlRead($inputArray[9]))
    GUICtrlSetData($label10, "Kundendaten gespeichert...")
    EndFunc ;==>_save_user

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    Func _create_input()
    Local $Abstand = 37
    For $i = 1 To 5
    $inputArray[$i] = GUICtrlCreateInput("", 128, $Abstand, 145, 21)
    $Abstand += 25 ; um 20 erhöhen
    Next
    $Abstand = 37
    For $i = 1 To 5
    $inputArray[$i + 5] = GUICtrlCreateInput("", 380, $Abstand, 145, 21)
    $Abstand += 25 ; um 20 erhöhen
    Next

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    ;### Tidy Error -> "endfunc" is closing previous "for" on line 158
    EndFunc ;==>_create_input

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    ;### Tidy Error -> func Not closed before "Func" statement.
    ;### Tidy Error -> "func" cannot be inside any IF/Do/While/For/Case/Func statement.
    Func _create_cBox()
    Local $Abstand1 = 120, $Abstand2 = 210

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    For $i = 1 To UBound($cBoxString) - 1
    $cBoxArray[$i] = GUICtrlCreateCheckbox($cBoxString[$i], $Abstand1, $Abstand2, 250, 25)
    $Abstand2 += 22
    If $i = 21 Then
    $Abstand1 = 430
    $Abstand2 = 210
    EndIf

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    Next
    EndFunc ;==>_create_cBox

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    ;### Tidy Error -> func Not closed before "Func" statement.
    ;### Tidy Error -> "func" cannot be inside any IF/Do/While/For/Case/Func statement.
    Func _clear_input()
    For $i = 1 To UBound($inputArray) - 1
    GUICtrlSetData($inputArray[$i], "")
    Next
    For $i = 1 To UBound($cBoxArray) - 1
    GUICtrlSetState($cBoxArray[$i], $GUI_UNCHECKED)
    Next
    GUICtrlSetData($label10, "GUI Cleared")
    GUICtrlSetState($progress, $GUI_HIDE)
    EndFunc ;==>_clear_input

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    ;### Tidy Error -> func Not closed before "Func" statement.
    ;### Tidy Error -> "func" cannot be inside any IF/Do/While/For/Case/Func statement.
    Func _create_text()
    Local $sString = ''
    For $i = 1 To UBound($inputArray) - 1
    $inputReadArray[$i] = GUICtrlRead($inputArray[$i])
    Next
    For $i = 1 To UBound($cBoxArray) - 1
    If GUICtrlRead($cBoxArray[$i]) = $GUI_CHECKED Then
    $sString = $sString & $cBoxStringInsert[$i] & @CR
    EndIf
    Next

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    $sTOSend = @CR & 'Geachte UPS Klant' & @CR & @CR & _
    'Wij hebben een probleem met het uitleveren van u zending: ' & $inputReadArray[1] & @CR & @CR & _
    'Aan: ' & $inputReadArray[2] & @CR & @TAB & $inputReadArray[3] & @CR & @TAB & $inputReadArray[4] & _
    @CR & @TAB & $inputReadArray[5] & @CR & @TAB & $inputReadArray[6] & @CR & @CR & $sString & @CR & @CR & @CR & _
    'Met vriendelijke groeten' & @CR & $inputReadArray[10] & @CR & @CR & $vSig & @CR

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    Return ($sTOSend)
    EndFunc ;==>_create_text
    ;### Tidy Error -> func Not closed before "Func" statement.
    ;### Tidy Error -> "func" cannot be inside any IF/Do/While/For/Case/Func statement.
    Func _create_word($sText)
    GUICtrlSetData($label10, "Starte Word...")
    GUICtrlSetState($progress, $GUI_SHOW)
    GUICtrlSetData($progress, 35)
    $newDocx = _create_docx($Name)
    ;MsgBox(2,"",$newDocx)
    BlockInput(1)
    $word = ObjCreate("Word.Application")
    $word.visible = False
    $word.ChangeFileOpenDirectory(@ScriptDir)
    $word.Documents.open(@ScriptDir & '\' & $mainDir & '\' & $newDocx)
    WinActivate($newDocx)
    GUICtrlSetData($progress, 70)
    Send($sText)

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    BlockInput(0)
    GUICtrlSetData($progress, 100)
    GUICtrlSetData($label10, "Fertig...")
    $word.visible = True
    EndFunc ;==>_create_word

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    ;### Tidy Error -> func Not closed before "Func" statement.
    ;### Tidy Error -> "func" cannot be inside any IF/Do/While/For/Case/Func statement.
    Func _create_word2003($sText)
    GUICtrlSetData($label10, "Starte Word...")
    GUICtrlSetState($progress, $GUI_SHOW)
    GUICtrlSetData($progress, 35)
    BlockInput(1)
    $oWordApp = _WordCreate($Name & '.doc', 0, 0)
    WinActivate($Name & '.doc')
    WinWaitActive($Name)
    GUICtrlSetData($progress, 70)
    Send($sText)
    BlockInput(0)
    GUICtrlSetData($progress, 100)
    GUICtrlSetData($label10, "Fertig...")
    $setProperty = _WordPropertySet($oWordApp, "visible", True)
    EndFunc ;==>_create_word2003

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    ;### Tidy Error -> func Not closed before "Func" statement.
    ;### Tidy Error -> "func" cannot be inside any IF/Do/While/For/Case/Func statement.
    Func _create_Mail($sText)
    $name2 = GUICtrlRead($inputArray[10])
    $oOutlook = ObjCreate("Outlook.Application")
    $oOl = $oOutlook.CreateItem($olMailItem)
    $oFolder = $oOutlook.GetNamespace("MAPI").GetDefaultFolder($olFolderInbox)
    With $oOl
    .To = $name2
    .body = $sText
    .save
    .Move($oFolder)
    EndWith
    EndFunc ;==>_create_Mail

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    ;### Tidy Error -> func Not closed before "Func" statement.
    ;### Tidy Error -> "func" cannot be inside any IF/Do/While/For/Case/Func statement.
    Func _create_docx($FileName)
    If Not FileExists(@ScriptDir & '\' & $mainDir) Then
    DirCreate(@ScriptDir & '\' & $mainDir)
    EndIf
    Local $DATEINAME = $FileName & '_' & @YEAR & '_' & @MON & '_' & @MDAY & '-' & @HOUR & '_' & @MIN & '_' & @SEC & '.docx'
    FileWrite(@ScriptDir & '\' & $mainDir & '\' & $DATEINAME, '')
    Return ($DATEINAME)
    EndFunc ;==>_create_docx

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    ;### Tidy Error -> func is never closed in your script.

    [/autoit]


    Vielen dank
    Adamkaller

    • Offizieller Beitrag

    Ich kann adhoc in deinem Code nicht finden, wo du per Copy & Paste einfügst.

    Eine Variante wäre:
    • mit "Strg+C" den Block mit allen Infos kopieren
    • dann zeilenweise mit Send() einfügen - im Bsp. per HotKey mit Func InsertDetail

    Hier mal ganz grob:

    [autoit]

    HotKeySet('^!{F8}', '_InsertDetail') ; == Strg+Alt+F8 fügt ein
    $sClip = _ ; == der Text, den du in die Zwischenablage kopiert hast
    'Name' & @CRLF & _
    'Strasse' & @CRLF & _
    'Ort PLZ' & @CRLF & _
    'Land' & @CRLF & _
    'Tel'

    [/autoit][autoit][/autoit][autoit]

    Global $aClip = StringSplit($sClip, @CRLF, 1)
    Global $Index = 1
    Do
    Sleep(50)
    Until $Index = $aClip[0] +1

    [/autoit][autoit][/autoit][autoit]

    Func _InsertDetail()
    Local $sDetail = $aClip[$Index]
    Send($sDetail, 1)
    $Index += 1
    EndFunc

    [/autoit]
  • Wenn Du das mit Outlook machst, dann kannst Du den Text ja aus dem Clipboard entnehmen und mit @CRLF zu einem mehrzeiligen Text verknüpfen und dann an Outlook übergeben.

  • hallo.

    wenn ihr das programm startet seht ihr in der GUI einzelne eingabe felder für Name adresse ort und Telefonnummer.

    ich möchte diese in einem feld zusammen fügen also das ich in einem coppy paste alles in ein feld einfügen kann
    aber so das es in dem text enn er geschrieben wird immer noch getrennt und untereinander steht.

    Gruß

    Adam