Sie benötigen ein Programm, einige Programme laufen, AutoIT 3.3.8.1

  • Bitte auf Englisch und/oder deiner Muttersprache, ich denke das niemand den Sinn hinter den Wörtern versteht.
    Oder benutz im Notfall Google Translator (Wenn der nicht schon grade benutzt wurde...)

    Oder benutz Bilder, irgendwas was jeder versteht...

    Wenn ich den letzten Abschnitt richtig verstanden hab, dann hast du schon das Grundgerüst. Wie wäre es wenn du das schonmal posten würdest, wäre sicherlich auch praktisch um zu verstehen was du möchtest.

    Gruß

    mfg BB

    "IF YOU'RE GOING TO KILL IT
    OPEN SOURCE IT!"

    by Phillip Torrone

    Zitat von Shoutbox

    [Heute, 11:16] Andy: ....böseböseböseböse....da erinnere ich mich daran, dass man den Puschelschwanz eines KaRnickels auch "Blume" nennt....ob da eins zum anderen passt? :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

    https://autoit.de/index.php?page…leIt#post251138

    Neon Snake

  • Problem is I do not know How to use Autoit to allow a user to click a button GUICtrlCreatePic and have a file run.
    This is the opening Screen
    [Blockierte Grafik: http://78ez.com/images/open1.jpg
    But no matter what I do I can't get a click on a picture to open a file.
    I need it to [Blockierte Grafik: http://78ez.com/images/open2.jpg
    have a open message for each of the levels in the game.

    Please How do I code a simple user click on a picture to open a file?

    Code that is useless.

    I tried to get this to work and it did but you never have access to the main form only the popup boxes.

    See they have to complete each level before they can play the next level.

    ?(

  • Please How do I code a simple user click on a picture to open a file?


    You havr a backgroundimage in your gui, do you can't click on any Control. Disable it:

    [autoit]

    $background = GUICtrlCreatePic("C:\Splash.bmp", 0, 0, 1024, 768, BitOR($GUI_SS_DEFAULT_PIC,$SS_CENTERIMAGE))
    GuiCtrlSetState(-1,$GUI_DISABLE)

    [/autoit]

    and the controls get the messages. To execute a file have a look on

    [autoit]

    Shellexecute

    [/autoit]
    Spoiler anzeigen
    [autoit]

    #include <GUIConstantsEx.au3>
    #include <StaticConstants.au3>
    #include <WindowsConstants.au3>
    #Region ### START Koda GUI section ### Form=c:\program files (x86)\autoit3\tihgame1\julymenu.kxf
    $Form1_1 = GUICreate("Trouble In Heaven", 1030, 772, 234, 21)
    GUISetIcon("C:\Play.ico", -1)
    $background = GUICtrlCreatePic("C:\Splash.bmp", 0, 0, 1024, 768, BitOR($GUI_SS_DEFAULT_PIC, $SS_CENTERIMAGE))
    GuiCtrlSetState(-1,$GUI_DISABLE)
    GUICtrlSetResizing(-1, $GUI_DOCKAUTO + $GUI_DOCKWIDTH + $GUI_DOCKHEIGHT)
    $EXIT = GUICtrlCreateButton("EXIT", 936, 40, 75, 25)
    GUICtrlSetFont(-1, 10, 800, 0, "MS Sans Serif")
    GUICtrlSetColor(-1, 0xFF0000)
    GUICtrlSetTip(-1, "EXIT")
    $EXITcontext = GUICtrlCreateContextMenu($EXIT)
    $MenuItem1 = GUICtrlCreateMenuItem("EXIT", $EXITcontext)
    $MenuItem2 = GUICtrlCreateMenuItem("On the Run", $EXITcontext)
    GUICtrlSetState(-1, $GUI_CHECKED)
    $MenuItem3 = GUICtrlCreateMenuItem("Devils Slide", $EXITcontext)
    $MenuItem4 = GUICtrlCreateMenuItem("Traitorous Dungeon", $EXITcontext)
    $MenuItem5 = GUICtrlCreateMenuItem("Into The Dungon", $EXITcontext)
    $help1 = GUICtrlCreateLabel("Hints and Help", 824, 80, 198, 36)
    GUICtrlSetFont(-1, 16, 800, 0, "Arial")
    GUICtrlSetColor(-1, 0x00FF00)
    GUICtrlSetBkColor(-1, 0x008080)
    GUICtrlSetResizing(-1, $GUI_DOCKAUTO)
    GUICtrlSetTip(-1, "Help")
    $ontherun = GUICtrlCreatePic("C:\Program Files (x86)\AutoIt3\TIHGame1\ONTHERUN.jpg", 16, 144, 292, 68, BitOR($GUI_SS_DEFAULT_PIC, $SS_SUNKEN))
    GUICtrlSetTip(-1, "exit")
    $devilSlide = GUICtrlCreatePic("C:\Program Files (x86)\AutoIt3\TIHGame1\devilSlide.jpg", 336, 168, 332, 52, BitOR($GUI_SS_DEFAULT_PIC, $SS_SUNKEN))
    GUICtrlSetTip(-1, "level2")
    $demonhalls = GUICtrlCreatePic("C:\Program Files (x86)\AutoIt3\TIHGame1\demonhalls.jpg", 344, 224, 332, 52)
    GUICtrlSetTip(-1, "level 3")
    $hadies = GUICtrlCreatePic("C:\Program Files (x86)\AutoIt3\TIHGame1\16hadiesexpress.jpg", 688, 168, 332, 52)
    GUICtrlSetResizing(-1, $GUI_DOCKAUTO + $GUI_DOCKWIDTH + $GUI_DOCKHEIGHT)
    GUICtrlSetTip(-1, "level 4")
    $runningpits = GUICtrlCreatePic("C:\Program Files (x86)\AutoIt3\TIHGame1\runningpits.jpg", 680, 360, 348, 44)
    GUICtrlSetTip(-1, "level 5")
    $templepain = GUICtrlCreatePic("C:\Program Files (x86)\AutoIt3\TIHGame1\templepain.jpg", 680, 224, 340, 76)
    $Underworld = GUICtrlCreatePic("C:\Program Files (x86)\AutoIt3\TIHGame1\Underworld.jpg", 696, 304, 324, 52)
    $devilSlide2 = GUICtrlCreatePic("C:\Program Files (x86)\AutoIt3\TIHGame1\devilSlide2.jpg", 8, 224, 300, 52)
    $Traitor2 = GUICtrlCreatePic("C:\Program Files (x86)\AutoIt3\TIHGame1\Traitorousdungeon2.jpg", 8, 288, 300, 52)
    GUICtrlSetTip(-1, "Traitorous dungeon")
    $Traitor1 = GUICtrlCreatePic("C:\Program Files (x86)\AutoIt3\TIHGame1\Traitorousdungeon1.jpg", 8, 288, 300, 52, BitOR($GUI_SS_DEFAULT_PIC, $SS_SUNKEN))
    GUICtrlSetTip(-1, "Traitorous dungeon")
    $sewer1 = GUICtrlCreatePic("C:\Program Files (x86)\AutoIt3\TIHGame1\sewer1.jpg", 8, 344, 300, 44)
    GUICtrlSetTip(-1, "In to the sewer")
    $Traitor9 = GUICtrlCreatePic("C:\Program Files (x86)\AutoIt3\TIHGame1\Traitor9.jpg", 344, 368, 332, 52)
    GUICtrlSetTip(-1, "Dead Reborn")
    Dim $Form1_1_AccelTable[1][2] = [["^q", $EXIT]]
    GUISetAccelerators($Form1_1_AccelTable)
    GUISetState(@SW_SHOW)
    #EndRegion ### END Koda GUI section ###
    GUICreate("Menu", 400, 150)
    While 1
    $nMsg = GUIGetMsg()
    Switch $nMsg
    Case $GUI_EVENT_CLOSE, $EXIT
    Exit

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    Case $MenuItem1
    Case $MenuItem2
    Case $MenuItem3
    Case $MenuItem4
    Case $MenuItem5
    Case $help1
    Case $ontherun
    Case $devilSlide
    Case $demonhalls
    Case $runningpits
    Case $templepain
    Case $Underworld
    Case $devilSlide2
    Case $Traitor2
    Case $Traitor1
    Case $sewer1
    sewer1Click()
    MsgBox(0, "sewer1", "ID=" & $nMsg)
    ShellExecute("YoirFile")
    Case $Traitor9
    EndSwitch
    WEnd
    Func MenuItem1Click()

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    EndFunc ;==>MenuItem1Click
    Func MenuItem2Click()

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    EndFunc ;==>MenuItem2Click
    Func MenuItem3Click()

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    EndFunc ;==>MenuItem3Click
    Func MenuItem4Click()

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    EndFunc ;==>MenuItem4Click
    Func ontherunClick()

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    EndFunc ;==>ontherunClick
    Func runningpitsClick()

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    EndFunc ;==>runningpitsClick
    Func sewer1Click()
    MsgBox(0, "OK Pressed", "ID=" & @GUI_CtrlId & " WinHandle=" & @GUI_WinHandle & " CtrlHandle=" & @GUI_CtrlHandle)
    ;@GUI_CtrlId, @GUI_CtrlId, @GUI_WinHandle only available in OnEvent.Mode
    EndFunc ;==>sewer1Click
    Func templepainClick()

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    EndFunc ;==>templepainClick
    Func Traitor1Click()

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    EndFunc ;==>Traitor1Click
    Func Traitor2Click()

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    EndFunc ;==>Traitor2Click
    Func Traitor9Click()

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    EndFunc ;==>Traitor9Click
    Func UnderworldClick()

    [/autoit] [autoit][/autoit] [autoit]

    EndFunc ;==>UnderworldClick

    [/autoit]

    mfg autoBert

    Einmal editiert, zuletzt von autoBert (19. Juli 2012 um 09:58)